Ervaringen

Jessie Bekkers – Van Rooij, Directeur-Bestuurder Woningcorporatie Laurentius
Monique is een zeer ervaren, mensgerichte coach voor het hoger management en bestuur, die individuen en teams echt het licht laat zien. Ze coacht door duidelijk de focus te richten en vervolgens met dat bewust-zijn op die scherpe focus naar bewust-doen! Daarbij kan ze als geen ander je diepste snaar raken, neemt ze geen blad voor de mond, benoemt wat er echt toe doet, allemaal met de intentie om je als functionaris maar ook als mens nog beter in je kracht te krijgen. Het is werken met Monique, ik doe het al ruim 8 jaar, waar ik zelf geen genoeg van kan krijgen; elke keer ga ik weer dieper, verder en zie ik nog scherper waar ik als mens maar zeker ook als bestuurder voor sta! Het is elke keer weer een cadeautje voor me, me-time, om met Monique aan de slag te gaan.

José Theulen, Directeur Dienst Studentenvoorzieningen, Fontys Hogescholen
Ik werk al enkele jaren met Monique en nog steeds brengt elke ontmoeting met haar mij inspiratie en nieuwe inzichten. De kern van haar aanpak is dat ze je op zoek laat gaan naar je innerlijke kracht en van daaruit stimuleert ze groei. Deze werkwijze gebruikt ze zowel in teamcoaching als in individuele coaching. En dat is heel effectief. Ze werkt met echte aandacht, ze is één met haar aanpak. Monique spaart je niet, maar wat je ervaart bij haar is niet zomaar vertrouwen, nee, gelóóf in je potentie! Omdat zij zo je innerlijk potentieel weet aan te boren en je authenticiteit, voelt het als een cadeautje, terwijl je hard aan het werk bent, aan je persoonlijke ontwikkeling. Ik weet niet hoe ze het doet, maar ze doet het!

Farzad Ghaus, Directeur Stad & Co
Monique is al ruim vier jaar mijn ‘sparringpartner’. Ik ben na elke sessie weer verbaasd over hoe goed zij de vraag achter de vraag boven water weet te halen. Aanleiding voor gesprekken met Monique is vaak ontwikkelingen binnen het bedrijf. Het meest waardevolle aan de aanpak van Monique vind ik het feit dat zij verbanden weet te leggen tussen ontwikkelingen binnen het bedrijf en mijn eigen persoonlijke groei. En dat is fantastisch: ik durf te zeggen dat ik de laatste jaren een effectievere ondernemer en leidinggevende ben, terwijl ik meer tijd voor mijn gezin heb en een gezondere levensstijl.

Anette de Ruiter, Algemeen Directeur/Bestuurder Stichting Nutsscholen Breda
Ik heb met Monique Goris samen mogen werken tijdens verschillende teamtrajecten. Teams die met elkaar niet meer de essentie van samenwerken konden vinden. Monique is integer, intelligent en heeft lef. Ze zegt precies wat zó lastig is om te benoemen. En daarmee komt zij wél tot de essentie. Monique werkt vol passie en charisma. Ze probeert echt om in contact te komen en mensen te inspireren om goed te doen. Voor zichzelf, voor een team en voor mij als leidinggevende. Ze verbindt hoofd, hart en buik. Monique heeft mij laten inzien wat ik als leidinggevende kan brengen en hoe ik mijn krachten kan inzetten om het beste uit mezelf te halen.

Winanda Hordijk, HR-Adviseur Woonstichting SSW
Inleving, beleving en zingeving. Dit kenmerkt Monique. Als zowel coach voor het MT als in 1 op 1 coaching weet ze de juiste snaar te raken en kan ze op een onnavolgbare wijze aansluiten bij het proces dat (vaak ter plekke) ontstaat. Waarmee ze hetgeen dat er is, zichtbaar of nog onzichtbaar, weet te benoemen en/of boven water te krijgen. Sessies met Monique brengen energie en creatie. Alert, slim, op de mens én op het resultaat gericht en altijd warm en persoonlijk. Een coach die ik ieder MT en persoon gun die wil ontwikkelen, groeien en bloeien.

Rutger Holtzer, Business Manager, TriamFloat B.V.
Monique is al jaren een vaste waarde voor TriamFloat, als extern intervisiebegeleider en coach. Zij heeft oog voor de dynamiek in het bedrijf. Ze zorgt voor verdieping en reflectie bij consultants op hun hectisch bestaan waarbij zij klanten bedienen en interne activiteiten ontplooien, samen leren en samen werken. Door haar persoonlijke aanpak, het creëren van veiligheid en het waardevrij, zonder oordeel vragen, vragen en nog eens vragen laat ze consultants zelf inzicht krijgen. De inzet van Monique is een bijdrage aan de persoonlijke groei en daarmee aan een betere dienstverlening voor de klanten van TriamFloat.

Gonnie Peijnenburg, Teamleider Servicecentrum Dienst P&O, Fontys Hogescholen
Ik werk nu gedurende 4,5 jaar met Monique samen. De eerste keer was toen we voor de eerste keer met het team de “hei” opgingen. We hadden als team nog geen teamplan en een (h)echt team moest nog gevormd worden. We hadden geen idee hoe we hier het beste de eerste stappen in konden zetten. Maar gelukkig hadden we Monique! Wat een enthousiasme en vooral wat een kennis en handvatten om samen met te groeien naar dat volwaardige team. Het waren lange zware dagen, maar Monique kreeg het voor elkaar zowel op inhoud als op teamniveau de energie hoog te houden en met z’n allen te knallen. Het is daarom ook niet zonder reden dat ik Monique nog steeds ieder jaar vraag om onze teamdagen te begeleiden. Niet alleen op de teamdagen zelf, maar ik merk met name in de voorbereiding dat ze mooie ideeën heeft en focus aanbrengt om het team naar een hoger niveau te tillen. Dat is super waardevol. Daarnaast heeft ze me als beginnend leidinggevende begeleidt. Het was in beginsel een worsteling met mezelf, maar het gaf ook rust om te weten dat Monique er voor me was. Soms was het ontzettend confronterend en bracht ze me even van mijn stuk, maar dit was nodig om zaken voor mezelf helder te krijgen. Ik ben zekerder van mezelf geworden en weet nu waar ik voor sta en ga…. Kortom mijn rots in de branding. Ik ben trots op wat ik met haar heb mogen bereiken, zowel op teamniveau als op persoonlijk vlak. Ze is begripvol, enthousiast en kan de vinger snel op de zere plek leggen. Monique heeft als geen ander het talent om iedereen (zowel in een team als individueel) naar een hoger niveau te tillen. Monique bedankt en ik hoop dat we nog heel wat jaren samen mogen werken!

Michos Koolen, Teammanager PGB, VGZ
Als je niet weet dat het er is dan mis je het niet maar als je het eenmaal hebt ervaren dan kun je niet meer zonder!’ Dit is voor mij wat een coaching traject bij Monique Goris is. Monique is in staat om een eigenwijze, directe, principiële, voor iedereen zorgende, hardwerkende teammanager zoals ik te transformeren naar een gevoelige, in zichzelf gelovende, keuzes makende, genietende, van zichzelf houdende vrouw! Niet door te dwingen of door te graven maar simpelweg door de juiste vragen te stellen, vertrouwen te geven, te luisteren en me warmte te laten voelen. En werk ik dan minder hard of zorg ik nu minder voor anderen? Absoluut niet! Misschien wel meer, maar nu doe ik wel de dingen waar ík een glimlach van op mijn gezicht krijg. Monique is écht en puur, ‘gewoon’ een heerlijk mens. Wat het mij heeft gebracht? De kracht en het vertrouwen om gewoon lekker mezelf te zijn…en dat is zo ongelofelijk fijn! Chapeau!

Claudia Schults – Van Oorschot, Teammanager Operationele Operatie, VGZ
Als beginnend teammanager mocht ik een coachingstraject volgen met als coach Monique Goris. Ik heb haar leren kennen als een inspirerende enthousiaste bevlogen coach. Tijdens mijn coachingstraject heeft Monique mij geholpen in mijn kracht te komen. Na elke sessie liep ik met nieuwe energie naar buiten om verder aan de slag te gaan met mijn ontwikkeling. Door haar aanpak voelde ik me sterk om dingen aan te pakken. Dankzij Monique heb ik een persoonlijke groei gemaakt waar ik heel trots op ben. Dankjewel Monique!

S. Verweij, Projectmanager, VGZ
Coaching bij, met en door Monique is een voor mij life changing experience geweest. Echt. Al binnen 5 minuten nadat we elkaar de hand hadden geschud, legde Monique feilloos de èchte vraag – en dus niet die van het aanmeldformulier – op tafel. En dat voelde goed. Gehoord en gezien. En vooral veilig. Ik heb me gedurende de volledige periode dat Monique en ik samenwerkten bijzonder gesteund gevoeld in mijn ontwikkeling. Er was ruimte voor het nadenken over moeilijke vraagstukken en het afpellen daarvan, er was ruimte voor tranen (dank voor de zakdoekjes Monique), maar er was vooral ruimte voor veel positiviteit en een lach. Bijzonder hoe feilloos Monique aanvoelt wat nodig is. Ik kan in alle oprechtheid zeggen dat ik dankbaar ben dat Monique op mijn pad is gekomen, zonder haar had ik de stappen in mijn persoonlijke ontwikkeling nooit kunnen zetten. Ik voel me beter als professional, als moeder van een prachtige dochter en als mezelf. Monique, duizendmaal dank!

Marieke Fleur, Teammanager Zorg Geriatrische Revalidatie Zorg (locatie Merefelt en Floriaan) en WLZ (locatie Mariahof) bij Oktober
Ik heb Monique leren kennen als een energieke, enthousiaste en warme persoonlijkheid. De werkwijze van Monique kenmerkt zich door betrokkenheid, deskundigheid en inspiratie. Monique heeft snel helder en reëel inzicht in mensen en organisaties. Ze heeft oog voor de processen en wijze van communiceren binnen een organisatie en de verbeteringen die daarbij te behalen zijn om zo tot een positief resultaat te kunnen komen. Door haar betrokkenheid is ze zeer goed op de hoogte van wat er speelt en slaagt ze er in om mij, met gerichte feedback, aan te zetten tot denken en doen waardoor ik dat kan omzetten tot concrete acties. Met als resultaat dat ik door onze samenwerking zowel professioneel als persoonlijk een grote ontwikkeling heb doorgemaakt en mijn doelen heb kunnen behalen. Kortom Monique weet op zeer inspirerende wijze het beste in mij naar boven te halen.

Maartje ten Cate, Manager Zorgeenheid tijdelijk verblijf, Avoord en eigenaar CateCare
Monique heb ik leren kennen op advies van een collega manager die zeer goede ervaringen met Monique had. Ik was herstellende van een burn-out en zocht een coach die mij kon helpen met het zoeken naar mijn kracht, competenties en (verborgen) zwaktes, zodat ik na een goed herstel weer vol energie mijn werkzaamheden voort kon zetten, zonder in dezelfde valkuilen terecht te komen. Ik had direct een klik met Monique en merkte dat Monique erg kundig is in haar vak als coach. Ze was altijd zeer goed voorbereid en kon zaken terugpakken uit voorgaande sessies die mij niet bijgebleven waren. Hierdoor liet zij zien echt interesse te tonen, en echt samen met mij op zoek te gaan naar de juiste antwoorden op mijn vragen. De sessies waren altijd goed gestructureerd, wat mij hielp “bij de les” te blijven. Monique wist door haar prettige en professionele manier van vragen stellen “de vinger precies op de zere plek te leggen” waardoor het gesprek ook ging over de zaken die belangrijk waren, en moeilijke zaken ging Monique niet uit de weg. Na een sessie met Monique kwam ik altijd tot nieuwe en andere inzichten die mij hielpen om verder te komen. Ik ben heel goed geholpen door Monique en beveel haar regelmatig aan bij anderen. Wanneer ik in de toekomst nogmaals een coach nodig heb zal ik zeker Monique bellen!

Linda Marsé-Spruijt, Adviseur & HR Insighter
Monique is een zeer ervaren, intelligente en empatische coach die met haar nieuwsgierigheid en oprechte aandacht overal doorheen prikt. Met positief kritische vragen hield ze me steeds weer de spiegel voor, waarin oude en nieuwe(re) overtuigingen zichtbaar werden. Gedurende het coachtraject dat ik met Monique ben aangegaan, ben ik echt op reis geweest. Gelachen, gehuild, gegraven, verwonderd en sterker geworden. Want als er iets is dat ik heb geleerd, is dat je zonder weerstand/pijn niet kunt groeien. En gegroeid ben ik! Monique was mijn veilige reisleidster, maar de route en bestemmingen waren aan mij om te kiezen. Geen platgetreden paden, maar zelf ontdekken en ontginnen met blijvend resultaat.

* foto: Cómpeta, 2024